Zoeken
  • Liz Meester

Making of


Zo leuk! Ik maakte en bedacht de "doorlopende" border zelf :)

In totaal kosten dit project (excl. beplanting) zo'n €350.


Ik wilde de eetkamerbank van binnen door laten lopen in de plantenborder buiten.

Hoe ik dat deed lees je in deze blog.
Benodigd :

- afkortzaag / inval-zaag (of bij een bouwmarkt op maat laten zagen)

- Rubberen tegeldragers

- Douglas balken

- Gegrond Okoume (hout geschikt voor buiten)

- Plamuur

- Verf

- Vijferdoek

- BamboeUitvoering


Gelukkig heb ik een vriend die heel veel verstand heeft van materialen (ex. scheeps-/timmerman) en kon ik aan hem alles vragen wat ik het best kon gebruiken. Ik koos voor Okoume (hout geschikt voor buiten) om de border gemakkelijk op maat te maken en perfect door te laten lopen met de eetkamerbank binnen.


Het frame maakte ik van Douglas hout en zetten ik op tegeldragers,

zodat de regen het hout niet raakt.


Op het frame schroefde ik de Okoume platen die ik ter plekken opmaat zaagde met een inval-zaag (houd er rekening mee dat de tuin schuin af kan lopen).


Het frame bedekte ik met vijver-doek, zodat het hout niet gaat rotten door het water.

Achteraf prikten ik gaatjes in de bodem van het vijver-doek, zodat het teveel aan (regen)water zo in de goot kan lopen.


De border vulde ik met hydrokorrels en aanplant-grond (beste grond voor in een border is mij verteld door een expert, hier zitten namelijk meer voedingstoffen en schimmels in).

Wij kozen voor perenboompjes, omdat de stam hiervan niet heel grof wordt. Daarnaast plaatsten wij grassen en bamboe (groenblijvend)in de border, zodat het in de winter ook mooi blijft.


In het midden maakte ik een bankje dat tevens ook zorgde voor meer stevigheid.

Het bankje en de schutting bedekte ik op dit gedeelte met bamboe, dit geeft een speelse twist aan het strakke geheel en zorgt ook weer voor verbinding met de warme houten vloer binnen. Ik boorde gaatjes in de Bamboe stokken en rijgde deze aan elkaar met ijzerdraad (zowel boven als onder). De bamboe delen aan de schutting schroefde ik vast en het zitgedeelte kitten ik vast met zwarte kit.


Vind meer van mijn eigen ideeetjes via de hashtag #ideasbyliz op Instagram.