top of page

Schrijf je in en ontvang de nieuwste interieurblogs in jouw inbox!

Bedankt voor je aanmelding!

Houten plantenborder - Geschikt voor buiten


Making of


Zo leuk! Ik maakte en bedacht de "doorlopende" border zelf :)

In totaal kosten dit project (excl. beplanting) zo'n €350.


Ik wilde de eetkamerbank van binnen door laten lopen in de plantenborder buiten.

Hoe ik dat deed lees je in deze blog.
BEFORE | Oude bewoners

Benodigd :

- Afkortzaag / inval-zaag (of bij een bouwmarkt op maat laten zagen)

- Rubberen tegeldragers

- Douglas balken

- Gegrond Okoume (hout geschikt voor buiten)

- Plamuur

- Verf

- Vijferdoek

- BamboeUitvoering


Gelukkig heb ik een vriend die heel veel verstand heeft van materialen (ex. scheeps-/timmerman) en kon ik alles aan hem vragen wat ik het best kon gebruiken. Ik koos voor Okoume (hout geschikt voor buiten). Ik koos voor hout om de border gemakkelijk op maat te kunnen maken en perfect door te laten lopen met de eetkamerbank binnen.Het frame maakte ik van Douglas regels. Deze houtsoort kan prima buiten, zolang dit maar geen contact maakt met de grond. Ik zetten het frame op rubberen tegeldragers,

zodat de grond en de regen het hout niet raakt.Op het frame schroefde ik de Okoumé platen die ik ter plekken opmaat zaagde met een inval-zaag. Je kunt dit ook laten doen bij een bouwmarkt (houd er wel rekening mee dat de tuin schuin af kan lopen).


Het frame ging ik bedekken met vijver-doek, zodat het hout niet gaat rotten van de vochtige grond. Achteraf prikten ik gaatjes in de bodem van het vijver-doek, zodat het teveel aan water zo in de goot kan lopen.
In het midden maakte ik een bankje dat tevens ook zorgt voor meer stevigheid.

Het bankje (en doorlopend de schutting) bedekte ik met bamboe, dit geeft een warme en speelse twist aan het strakke geheel en zorgt ook weer voor verbinding met de houten vloer binnen. Ik boorde gaatjes in de Bamboe stokken en rijgde deze aan elkaar met ijzerdraad (zowel boven als onder). De bamboe delen schroefde ik vast aan de schutting en het zitgedeelte kitten ik vast met zwarte kit (door het zwarte worteldoek, valt dit niet op).
De border vulde ik met hydrokorrels en aanplant-grond (beste grond voor in een border is mij verteld door een expert, hier zitten namelijk meer voedingstoffen en schimmels in).

Wij kozen voor perenboompjes, omdat de stam hiervan niet heel grof wordt. Daarnaast plaatsten we grassen en bamboe (groenblijvend) in de border, zodat het in de winter ook mooi blijft.

Vind meer van mijn eigen ideeetjes via de hashtag #ideasbyliz op Instagram.Comments


bottom of page