top of page

Schrijf je in en ontvang de nieuwste interieurblogs in jouw inbox!

Bedankt voor je aanmelding!

Kantoor

Het was tijd voor een groter kantoor met meer opbergruimte!


Kijk je met ons mee van begin tot eindresultaat?

Alle materialen, kleuren, meubels, accessoires en kosten vind je onderaan de pagina (of tussen de stappen door) :)


Before beelden oude bewoners


Nieuwe vloer en kleuren testen


We hadden 2 ongebruikte kamers in huis, waarvan er 1 op de schop ging voor het nieuwe kantoor (wel zo ingericht dat het ooit weer een slaapkamer kan worden).


Om werk meer te onderscheiden van de rest van ons huis, wilde ik door middel van kleur een andere sfeer neer zetten.

Ik maakte een ideale indeling van de ruimte in 3D (sketch-up tekening) en vanuit daar ging ik opzoek naar de juiste materialen en spullen om aan de slag te kunnen.


Ik koos ervoor om de ruimte zo in te delen, dat ik naar buiten kan kijken vanaf mijn werkplek (en niet meer zoals voorheen, tegen een muur aankijk). Ook heb ik de mogelijkheid om klanten te ontvangen. Achter het bureau een enorme kast (die echt nodig was) met al mijn creatieve spullen, producten en administratie.


De basis bestaat uit de kleuren; Champagne in combinatie met oudroze, aubergine en goud.Proces Eerst pakte we de basis aan.


- Er kwam een nieuwe vloer en plinten.

- Koven om de kachelbuizen.

- Alles werd geschilderd.

- De Spachtelputz muren werden geschuurd en behangen.

- Er kwam een grote opmaat gemaakte kast.

- De gordijnen werden vervangen voor bamboe jaloezieën.
Oude vloer vs. de nieuwe vloer


Kasten

We gebruikte de Ikea PAX kasten als basis om op een simpele manier veel geld en tijd te besparen. De Pax kasten zijn niet alleen voordelig, maar ook super handig! Door het systeem kun je de planken zelf indelen, de hoeveelheid en de afstand tussen de planken bepalen en altijd weer veranderen...


Nadat de basis stond, zaagde Omar de kastdeuren en ombouw op maat.

De kasten zijn ongeveer 13cm lager dan het plafond, maar deze "kier" loste we op door de deuren wel van plafond tot vloer te laten lopen. De uitgebreide omschrijving voor deze kast HACK vind je hier .


Ikea pax kasten in elkaar zetten

De kasten vastzetten en aan elkaar monterenDe opmaat gemaakte kast ombouw


De "liften" schilderde we in een chique aubergine kleur. We gingen voor een klassieke uitstraling. De deuren kregen daarvoor messing grepen en sierlatten. De grepen kochten we hier.


Resultaat kastenBudget tip | Tafel


De vormgeving van de tafel die ik in mijn hoofd had kosten rond de 800/1000 euro.

En de maat die ik wilde was niet eens beschikbaar, dus bedacht ik wat anders!


ik kocht een eikenhouten tafel bij de kringloop winkel (50 euro). Dit is nog goedkoper dan dat je tegenwoordig een houten plaat in de bouwmarkt koopt. En ook nog eens hergebruik, UP-cycle!


Houten Tafel kringloop winkel (€50,-)

We gebruikte de oude truc met de spijker en potlood, om perfecte rondingen af te tekenen. Teken het midden van het tafelblad af, aan de onderkant van het blad, af met potlood en sla hier een spijker op de gewenste afstand. Bind aan de spijker een heel dun touwtje en daaraan het potlood, waar je de ronding mee aftekent. Doe het touwtje niet te strak, dan kun je deze soepel in de ronding aftekenen.


Zaag het blad met de decoupeerzaag en haal de scherpen hoeken er vanaf met een hoekschaaf.Nadat het blad was opgeschuurd, konden we gaan schilderen. Ik koos voor 2 kleuren.

De poten kregen dezelfde kleur als de kast (Flexa Pure Full Plum), en de bovenzijde een oudroze kleur IG PS-1054 van Karwei.

Tip | Heb je niet zo'n groot bureau? Kies dan niet voor een bureaulamp, maar een staande lamp die je boven je bureau kunt laten schijnen, dat scheelt weer plek op je bureau.Budget tip | Spachtelputz muren


We hadden geen stukadoor nodig voor de spachtelputz (korrel) muren. Ik schuurde deze gewoon zelf op met een schuurmachine en speciaal schuurgaas. Daaroverheen plakte ik behang met een prachtige subtiele structuur.


Het champagne kleurige behang geeft een luxe uitstraling door de subtiele glans. Daarnaast is het een hele fijne budget tip en doet het zeker niet onder aan Arte (wat vaak de hoofdprijs kost), dit behang "Marburg Avalon 31628" kun je al aanschaffen voor €34,95 de rol.Jaloezieën


We bestelden meerdere stalen voor de jaloezieën. En wat ons opviel was dat de dure houten jaloezieën niet van echt hout waren, maar van MDF met een plak reliëf folie erom heen. Dit beviel ons niet. We bestelden Bamboe stalen. Deze zijn ten opzichte van de zogenaamde "houten jaloezieën", wel echt van bamboe, wat zorgt voor een natuurlijke en matte uitstraling. En niet geheel onbelangrijk, veel voordeliger!

VLOER


De oude vloer was echt toe aan een lak beurt, ook de grote gleuven tussen de vloerdelen zorgden ervoor dat de vloer niet hygiënisch was en moeilijk schoon te houden/maken. We kozen voor gemak en hebben er een vloer overheen gelegd. Doordat er een echte houten vloer onderligt konden we niet kiezen voor PVC (dan kan de houten vloer namelijk niet ademen en zijn vocht niet kwijt, waardoor deze gaat opbollen). We kozen voor een watervaste laminaatvloer, die mega kras-vast is. De delen van deze vloer bestaan niet uit losse planken, maar uit grote rechthoekige panelen met daarop het visgraatmotief. Super handig en werkt veel sneller dan de losse delen. De losse delen van een visgraat laminaat vloer durfde wij sowieso niet aan, vanwege alle negatieve recensies en reacties.

Deze waterdichte vloer heeft levenslange garantie en kan echt tegen een stootje. Wij zijn na 1 jaar nog steeds heel blij met de keuze van deze vloer die we aanschafte bij Vloerplus Alkmaar.Meubels

- Fauteuil Stone boucle zand rechts van Karwei.

- Kussen rechthoekig HK living.


- Kussen rond Jysk.


- Vaas slang HK living.


- Glazen kistjes H&M home.


- Witte vaas organisch H&M home.


- Kandelaar Rings Terracotta- Polyresin - Present Time.


- Keramische bijzettafel Sissyboy 


Comentários


bottom of page