• Liz Meester
Vakantiegevoel in eigen tuin |

Onze tuin is al helemaal klaar voor de zomer en graag neem ik jullie mee in het ontwerp hiervan. Zo'n 2 jaar geleden is onze tuin compleet aangepakt. Hiervoor ontwierp ik zelf een tekening en vanuit daar zijn we aan de slag gegaan. Beiden hebben wij niet heel erg de behoefte om op vakantie te gaan, dus haalde we dat vakantie sfeertje maar naar ons toe.


Aangezien onze tuin afliep ontkwamen we er niet aan om er een verhoging in te plaatsen. Wij vonden het wel gaaf als deze verhoging doorliep als een soort nis. Hierdoor creëerde we een apparte en knusse hoek, waarin we de dinerset wilde plaatsen. Nu de nieuwe collectie van Hartman uitkwam, waren we opslag verliefd op de luxe "Delphine Yasmani" dinerset. Deze paste perfect in ons plaatje! En door de lichte elementen frist onze tuin ontzettend op en creëerden we een nog tropischer sfeertje. 


De set is onderhoudsvriendelijk en bestendig tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Het tafelblad is van teak en het witte tafel onderstel en de stoelen zijn van aluminium.

Naast dat de set zo mooi is, is het zitcomfort ook echt super! Als grafisch vormgever, zit ik hier dan ook heel graag in het zonnetje te werken. En thuiswerken in deze rare tijd is dan helemaal niet erg!

Als decoratie voor de eettafel kochten wij een tafelstang, waar we leuke tuinlampjes en potjes aan hebben opgehangen. Deze stang kun je er heel eenvoudig afhalen! Dus makkelijk als er van de zomer meerdere mensen bij ons komen eten. 


Voor de basis van onze tuin kozen wij voor licht en rustig, om de tuin optisch groter te laten lijken. We wilde een makkelijk te onderhouden tuin, dus geen gras. Voor een tropisch sfeertje kozen wij voor mediterrane planten zoals bamboe, olijf & (dwerg)palmbomen. We trokken de kleuren van binnen ook door naar buiten, om zo een mooi geheel en samenhang te creëren.


Merk/kleuren/winkel van de gebruikte materialen/producten:


Tegels : Geoceramica 60x60cm Cendre Voyage

Grid : Gravier d'Or

Kleur schutting : Beits Hermadix "Taupe"

Kleur overkapping : Beits Rambo "Flessengroen

Tafelstang / juten vogelhuisjes / ronde matjes / kevers / schilderij / lantaarn / witte kunststofpotten : Kwantum

Buitenkachel : Bonfue

Tuinbank : Karwei

Eettafel en stoelen : Hartman

Dropdown lampjes overkapping : Toolstation

Boerenoverkapping / Houten lampen overkapping : Tuincentrum de Boet

Lampjes aan slinger: Action

Details Delphine diningstoel.

https://hartman.nl/onze-producten/product/delphine-dining-chair-53594/53594/9035
Robuuste Yasmani tuintafel